Partnerzy

Sponsor Główny

P&G powstało ponad 180 lat temu, dziś jest jednym z największych globalnych przedsiębiorstw FMCG. Nasze produkty to 65 marek (m.in. Gillette, Pantene, Head & Shoulders, Blend-a-med, Oral-B, Pampers, Always, Vizir, Lenor, Ariel, Fairy), które ułatwiają życie 5 bilionom konsumentów w 180 krajach na świecie. P&G to ludzie, których łączy pasja i team spirit, co pomogło firmie stać się liderem na rynku. P&G jest to firma dbająca o rozwój mając na uwadze czynniki społeczne a także ogromną dbałość o środowisko.

Patroni medialni

Patron Honorowy

Uczelnia Współpracująca

Partnerzy Barterowi

COSMEPICK to marka kosmetyków do pielęgnacji ciała, która łączy w sobie starannie wyselekcjonowane roślinne składniki aktywne z całego świata.

Przywiązujemy dużą wagę do naturalności. Staramy się, aby nasze formuły zawierały jak najwięcej składników pochodzenia naturalnego o zróżnicowanych właściwościach, dostosowanych do potrzeb nawet najbardziej wymagającej skóry.

Wszystkie nasze receptury są bezpieczne dla skóry, nie znajdziecie w nich żadnych potencjalnie szkodliwych substancji. Stawiamy na jakość – długo poszukujemy najlepszych składników, a sam proces tworzenia produktu nierzadko ciągnie się miesiącami.

W naszej ofercie znajdziecie masła, musy, dezodoranty, balsamy i peelingi, których receptury bazują na składnikach pochodzenia naturalnego, a także specjalistyczne kosmetyki do pielęgnacji wytatuowanej skóry, odpowiednie zarówno do nowych, jak i starych tatuaży.

Fairma Ethical Design powstała w kwietniu 2016 roku w Krakowie przede wszystkim własnej potrzeby, by żyć i kupować odpowiedzialnie. Wierzymy, że dzisiejsze buty i odzież, to coś więcej niż tylko moda. To przede wszystkim odpowiedzialność za świat, w którym dokonując etycznych wyborów, przyczyniamy się do zmniejszenia wyzysku ludzi, cierpienia zwierząt i degradacji środowiska.

Od początku istnienia Fairmy staraliśmy się kłaść nacisk na produkcję lokalną, gdyż znając producentów mamy większą pewność, że ludzie w naszym łańcuchu dostaw pracują w godnych warunkach.

W 2017 roku nasze produkty otrzymały wegański certyfikat PETA Approved Vegan poświadczający brak komponentów pochodzenia zwierzęcego.

Wierzymy, że dobrem trzeba się dzielić, dlatego 10% marży ze sprzedaży naszych produktów przekazujemy na cele dobroczynne

LAMBRE to najwyższej jakości perfumy i kosmetyki, w których zaklęty jest francuski szyk i elegancja. Dzięki wykorzystaniu proekologicznych zakładów produkcyjnych i najnowocześniejszych laboratoriów, a także współpracy z wiodącymi centrami badawczymi, mamy pełną kontrolę nad procesem powstawania naszych produktów. Pozwala to zagwarantować naszym Klientom jakość, z której jesteśmy dumni i której jako miłośnicy kosmetyków sami pragniemy.

Pizza Dominium to sieć blisko 60 restauracji w Polsce, oparta wyłącznie na polskim kapitale. Pierwsza restauracja Dominium została otwarta w 1993 r. w Warszawie przy ul. Złotej. Dzięki dbałości o jakość i pochodzenie produktów Pizza Dominium w błyskawicznym tempie przekształciła się w lidera i eksperta kuchni włoskiej. Jest ona również jedną z najbardziej dynamicznie rozwijających się sieci lokali typu casual dining w Europie.

W menu Dominium znajduje się około 40 rodzajów pizzy, do wyboru  na cieście tradycyjnym lub pełnoziarnistym. Miłośnicy dań o włoskim rodowodzie mogą skosztować także pysznych makaronów, calzone z różnymi nadzieniami, przystawek, czy lekkich, pożywnych sałatek. Wszystkie dania sporządzane są ze świeżych, wyselekcjonowanych produktów najwyższej jakości.

Obecna oferta Pizza Dominium została wzbogacona o pizze rzymskie oraz cztery rodzaje przełomowego menu: FIT, WEGAŃSKIE, BEZ GLUTENU oraz  MOC PROTEIN. To idealna propozycja dla wegetarian, wegan, osób ograniczających spożycie glutenu, a także osób trenujących, czy dbających o zbilansowane posiłki. A wszystko to we włoskim klimacie! Sezonowo do menu wprowadzane są również nowe propozycje, które mają na celu zwiększenie atrakcyjności podstawowego menu.

W trosce o komfort i dobre samopoczucie naszych Klientów oraz najlepszą jakość usług każda z restauracji jest sukcesywnie odnawiana. Nowe lokale cechują się unikalnym, przytulnym wystrojem, dla którego inspiracją są kameralne włoskie pizzerie.

Wierzymy, że jedzenie uszczęśliwia ludzi, dlatego serdecznie zapraszamy do smakowania życia z Pizza Dominium. Bo pizza to nasz konik!

Przepis na świetną kawę nie jest tajemnicą: trzeba dobrze wypalić ziarno wysokiej jakości, a następnie nie zepsuć go w trakcie parzenia. Proste. I jakże trudne zarazem. Tutaj nie ma drogi na skróty i life hacków. Napar w filiżance będzie zawsze sumą doświadczeń producenta, palacza i tego, kto kawę parzy – czy to w domu czy w kawiarni.
W Czarnej Fali wierzymy, że wyprawa po dobrą kawę zaczyna się na plantacjach. Szanujemy i podziwiamy pracę farmerów, więc nigdy nie kupujemy anonimowej kawy z giełdy. Opieramy się na importerach pracujących z szanowanymi producentami w Afryce i Ameryce Łacińskiej. Równie ważna, jak zebrane w porę i dojrzałe ziarno, jest jego obróbka. Selekcja, mycie, suszenie – każdy krok procesu wymaga umiejętności, technologii i poświęcenia mnóstwa czasu. Pewnie dlatego ziarna speciality warte swojej (nieco wyższej) ceny.

Naszym pierwszym i ostatnim krokiem jest zawsze cupping. Degustacja to dla nas podstawowe narzędzie oceny: nie tylko przed zakupem zielonego ziarna, ale także po wypaleniu kawy. Używamy tradycyjnego pieca bębnowego opalanego gazem, ale korzystamy ze zdobyczy technologii: kolorymetr i refraktometr pozwalają nam na kontrolę jakości, a podłączony do pieca komputer daje możliwość zapisywania i analizowania wypałów.
Mamy niewielki, ale uniwersalny wybór kaw. Wybieramy ziarna krótko po zbiorach, bo zielona kawa również traci z czasem na jakości. Palimy uważnie, wydobywając z każdego ziarna cechy charakterystyczne dla danego terroir. Pamiętając, że kawa to owoc – a więc ma w smaku orzeźwiające, często lekko cytrusowe nuty – szukamy w każdej filiżance balansu i słodyczy.

Prowadzący

Pani Kamila Poliksza z Luxartem

Luxartem to wpisujący się w aktualne trendy sklep artystyczno-rękodzielniczy. Autorką jest artystka tworząca naturalne świece z wosku sojowego i wegańskie z największą pasją i miłością.

Wszystko jest robione ręcznie w Polsce z najwyższej jakości materiałów, a każdy szczegół jest perfekcyjnie dopracowany.

Arteterapeuta Anna Sikorska z SensArte

Pani Anna Sikorska jest dyplomowaną arteterapeutą z wieloletnim stażem i doświadczeniem,  założycielką i inspiratorką SensArte, czyli centrum Arteterapii w Warszawie, muzykiem, obecnie w trakcie Całościowego Szkolenia Systemowo – Psychodynamicznego pod patronatem Sekcji Naukowej Terapii Rodzin Polskiego Towarzystwa Psychiatrycznego i Kliniki Psychiatrii Dzieci i Młodzieży Collegium Medicum Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie.

Propagatorka poszerzania świadomości na temat holistycznego dbania o zdrowie psychiczne i fizyczne człowieka.SensArte przygotowuje konsultacje indywidualne oraz programy arteterapii dla dorosłych, umożliwia poznanie technik arteterapii poprzez uczestnictwo w akademii arteterapii. Odkryj sens dzięki sztuce!

Pani Agnieszka Falborska z Edukacja Dietetyczna

Agnieszka Falborska – absolwentka Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu, wykładowca akademicki z przygotowaniem pedagogicznym w zakresie dydaktyki medycznej. Prelegentka krajowych konferencji, związanych z tematem zaburzeń jedzenia oraz psychologicznych aspektów odżywiania takich jak Rozmiar w Umyśle, Psychika a Dietetyka. Jej artykuły znaleźć można m.in. na portalu Magazyn Bieganie czy w specjalistycznym piśmie Współczesna Dietetyka. Przez kilka lat współtworzyła Wielkopolskie Centrum Zaburzeń Jedzenia.

Prowadzi szkolenia i wykłady zarówno dla kadr medycznych, dietetyków, jak i osób zainteresowanych danymi tematami. Jedno z nich „Specyficzne zaburzenia odżywiania i zaburzenia jedzenia w sporcie” realizuje w ramach współpracy z Akademią Dietetyki Klinicznej.

Prywatnie wielbicielka kuchni roślinnej i kuchennego minimalizmu. W pracy kieruje się zasadą „Dawać wędkę zamiast ryby”, dlatego przede wszystkim zajmuje się edukacją dietetyczną.